tagged is the lovely aurora
, there are639 words only for you and damn, i so SORRY, SORRY, SORRY for late, ampak začetki in jst ne gremo skup >.<. promise da naslednič odpišem asap, ampak tole je blo pa res katastrofa, sorry again. "/ (: rim. skoraj nasmejano se je zazrl skozi okno vlaka in zagledal premikajoče se luči tega starinskega mesteca, ki mu je obljubljalo nepozabno zabavo. ujutraj se bo po prerokani noči prikazal nazaj na postaji, sedel na vlak in mirno zaspal ko ga bo ta popeljal nazaj proti študentskemu domu kjer bo ponovno padel v posteljo, počival do večera in potem seveda nadaljeval z nočnimi pohodi. to je bila majhna tradicija ki jih je imel, vedno ko so bili pred njim slabi dogodki, ali pa za njim je to počel, pa naj je bilo še tako neumno ali ne. pogledal je na uro ter avtomatsko se namrdnil, ko je ugotovil, da čas neustavljivo teče ter preprosto ne bo prišel pravi čas tam, kjer je bil zmenjen z auroro- torej bo svetlolaska imela vso pravico, da ga ubije na licu mesta, sploh po tem ko jo je končno spravil ven, on pa je po nesreči sicer, še zamujal. idealno, očitno mu kaj takega preprosto ne bo uspelo več nikoli, glede na to, da je bil prepričan, da se bo svetlolaski sedaj tole do končno zamerilo. oh ja, očitno bo res moral malo bolj gledati na uro. monoton glas ženske je oznanil da se bližajo glavni postaji, zato se je počasi pobral na obe nogi in se odpravil proti vratom, spotoma pa ni zgrešil širokega nasmeška svetlolaske, ki mu ga je namenila. ugriznil se je v spodnjo ustnico. prekleto, že tako je zamujal, tako da ni imel drugega, kakor da ji nameni nasmešek, se obrne ter odide. če noče, da ga italijanka ubije, seveda. zmajal je z glavo sam pri sebi in se s prešernim nasmeškom namenil proti izhodu vlaka. njegova rutina zadnje čase je bila definitivno tej podobne zadeve.
stopil je v bar ter mimo njega se je znesla skupina ljudi ter jake se njim je nerodno umaknil. po navadi, ko je imel čas, je takšne prizore opazoval ter nekajkrat ga je zlomil smeh ob pogledu na to mladino. vendar pa takoj ko so se odmaknili, se je pribil mimo gužve, do točenega pulta, kjer je dokaj hitro ujel postavo svetlolaske ter se kolikor hitro je mogel pribil do nje, medtem ko ga je ona že opazila.
»se ponižno opravičujem,« je dejal takoj ko ga je opozorila na to ter sedel poleg nje na barski stolček.
»vendar ti zagotavljam, da ni bilo nalašč- na javne prevoze kot je vlak, se ne gre ravno zanašati« ji je pojasnil ter skomignil z rameni, kljub temu, da se res ni počutil ravno najboljše, ker je zamujal.
»in oprosti še enkrat« je dejal ob tem naročil kozarec viskija, nato se pa ozrl znova k njej ter se nasmehnil.
»iskreno, sem mislil, da me boš ubila, ker sem zamudil« je priznal ter ob tem so se kotički njegovih ustnic razpotegnili v nasmeh, ko je ugotovil, da je vseeno prišel pravi čas ter se ni motil o dejstvu, da bi skoraj odšla.
»oh, potem sem na srečo celo prišel prav čas. ne resno, prvo se ponudim, da ti razkažem nočno življenje, te končno spravim sem, potem pa zamudim. bravo jacob, res« je dejal ter obupano odkimal z glavo, nato se pa zazrl v kozarec v njeni roki.
»in od tega koktajla ne boš imela nič« je še pripomnil ter dvignil roko, da bi pritegnil pozornost barmana, ki se je nato le prikazal pri njiju.
»tekila zanjo,« je dejal ter naredil požirek viskija, aurori pa podal zadovoljen nasmešek.
»ne glej me tako, po nekaj kozarcev tekil mi boš vsaj hvaležna. sploh pa takrat niti vedela ne boš več kje sem, glede na to, da boš ujela enega italijana in z njim pristala na plesišču. jaz bom pa ostal sam« je dejal, kakor da se je popolnoma sprijaznil z neizogibno usodo, nato se pa le zasmejal. večer mu je začenjal biti všeč, ne glede na to, kako se je začel.